Notícies i Enllaços

2/12/2020: Celebració de la recepció del fons de Ricard Salvat a l’Arxiu Nacional

L’acte oficial de recepció del fons es va realitzar al Palau March (Seu de la Conselleria de Cultura) en presència de l’Honorable Consellera de Cultura Àngels Ponsa, del Director de l’Arxiu Nacional i de la família de Ricard Salvat. La incorporació del fons constituït per 209 caixes (uns 90 metres de documentació) es va produir el 15 de setembre d’aquest any i des d’aquell moment s’està procedint a la seva classificació. Celebrem aquest important fet que considerem un pas endavant…

Llegir més

25/3/2020. Mor Joan Salvat Ferré

Amb profunda tristesa us comuniquem que ahir va deixar-nos en Joan Salvat Ferré. Pedagog, figurinista i escultor. Germà de Ricard Salvat, va col·laborar amb ell en diversos muntatges i va ser professor a l’Escola Adrià Gual. Fa pocs dies ultimava els detalls d’una exposició amb Pere Mora al Museu de la Mar de l’Ebre de Sant Carles de La Rápita. Un referent, per sempre.

Llegir més

20/6/2020: Mor als 97 anys Maria Luisa Oliveda.

Va fundar el Pequeño Teatro de Barcelona (1957). Va dirigir l’amfiteatre Grec de Montjuïc (1973/1976). També va fundar l’Associació Teatre+Dona amb María José Ragué i Araceli Bruch i va crear el Teatre Experimental de Dones. Un afectuós record per ella i la seva família i el nostre sincer reconèixement a la seva incansable tasca com a activista teatral i en favor de les dones.

Llegir més

15/6/2020: Ens entristeix la noticia de la mort del nostre estimat Manel Cuyàs.

Ens coneixíem des de fa molt temps. Va ser alumne d’en Ricard a la Universitat. varem coincidir als cursos de la Universitat de Prada, i sempre va tenir paraules entranyables quan parlava d’ell. L’ultima vegada va ser en un programa del Graset on va recordar el respecte i la admiració que es tenien mútuament. En Cuyàs parlava sempre molt clar i les seves opinions es tenien molt en compte. Trist no sentir-lo. El nostre condol a la família i una…

Llegir més

11/6/2020: Comiat a Rosa Maria Sardà.

Des d’aquí la volem recordar especialment en el muntatge ‘Terra Baixa’ que va dirigir Ricard Salvat l’any 1976. Lamentem la pèrdua per l’escena catalana d’aquesta actriu de teatre, cinema i televisió, que ha cultivat tants gèneres i estils tan diversos . Un afectuós record a la seva família i amics.

Llegir més