Diverses personalitats del món de la cultura i amics de l’autor participaran en una lectura pública, promoguda per Edicions de la Universitat de Barcelona conjuntament amb la Fundació Ricard Salvat i Publicacions de la Universitat Rovira i Virgili, de textos escollits dels Diaris de Ricard Salvat a la Setmana del Llibre en Català, amb motiu del desè aniversari de la seva mort.   

El 10 de setembre, d’11 a 13 h, a l’escenari 1 de la Setmana del Llibre en Català, tindrà lloc una lectura pública d’una selecció dels tres volums dels Diaris de Ricard Salvat, un testimoni d’enorme valor i una font d’informació inesgotable sobre la cultura i la realitat social i política del país al llarg de cinquanta anys. La divulgació d’aquests diaris arrenca el 2015, en què se’n va emprendre la tasca d’edició i publicació. 

L’objectiu d’aquest acte és que el públic en general conegui la figura del Ricard Salvat, home de teatre, intel·lectual integral i figura sovint polèmica de la cultura catalana de la segona meitat del segle XX. A més de fragments dels dos primers volums, se’n llegiran també del tercer volum, que s’acaba de publicar a cura de Jordi Auseller Roquet, professor de la Universitat de Vic, i que abasta des del 1973 fins al 1975. Els dos primers volums, que van del 1962 al 1968, i del 1969 al 1972, es van publicar el 2015 i el 2017, respectivament.